Ambachtelijk siersmeedwerk, dat ziet er wel even anders uit.

  • Houtkachels die gezien mogen worden en zuinig zijn met energie
  • Een exlusief hekwerk, dus niet 13 in een dozijn maar een echt maatwerkproduct
  • Superieure kwaliteit! Hoogwaardig verzinkt en gepoedercoat, beter is er niet!

Siersmederij Oldeberkoop maakt nog steeds met veel plezier de populaire Janus houtkachelserie. Er zijn drie modellen in de Janus serie en het vermogen varieert van 6kw, 9 kw tot 12 kw. 

Hoewel de andere fabrikant van de Janus houtkachel gestopt is met productie blijven wij de komende jaren de Janus houtkachels nog gewoon leveren. De succesvolle Janus voldoet namelijk aan de huidige regelgeving en hier zal pas in 2022 verandering in komen.

In 2022 komt er nieuwe Europese regelgeving met strengere eisen maar daar gaan we nog niet op vooruit lopen om de vele liefhebbers van de Janus kachel niet teleur te stellen. De Janus is namelijk een degelijke, zuinige houtkachel die heel goed betaalbaar is en daarom ook geschikt voor mensen met een wat kleiner budget. De prijs-kwaliteit verhouding van de Janus is nog steeds ongeĆ«venaard.  We hebben van onze klanten begrepen dat niet iedereen zit te wachten op een investering in een duurdere houtkachel die net iets beter presteert op het gebied van rendement en uitstoot aangezien deze verschillen vaak slechts in een laboratorium vast te stellen zijn.

Bij de ontwikkeling van nieuwe kachels wordt door fabrikanten natuurlijk alvast rekening gehouden met de strengere eisen maar bij bestaande kachels is die investering economisch niet haalbaar. 

Het belangrijkste is dat u zelf de grootste invloed heeft op het milieu door verantwoord te stoken. Gebruik de Janus daarom op de manier zoals het verstandig is. Dat betekent het gebruik van onbehandeld en gedroogd brandhout (minder dan 20% houtvochtigheid), stoken met een goed rookkanaal en de kachel niet teveel smoren. Hou daarnaast ook de weersomstandigheden in de gaten en steek de kachel aan conform de Zwitserse aanmaakmethode.