Een schoorsteenkap beschermt en verfraait

IMG 0543 tekst

Schoorsteenkappen voorkomen het inslaan van regen en wind. Dat is wat de meeste mensen weten van de functie van deze fraaie kappen. Wist u dat deze fraaie kappen veel meer in hun mars hebben dan dat? Een schoorsteenkap beschermt niet alleen het rookkanaal, maar ook het interieur van uw huis.

Wist u bijvoorbeeld dat een schoorsteenkap de kracht van de wind gebruikt voor een goede opwaartse trek? In de praktijk betekent dat dat rook en gassen niet in de woonkamer terecht kunnen komen. Vogels hebben aan een schoorsteenkap een flinke barrière en kiezen liever een andere plek om een nest te bouwen.

Een goed gekozen schoorsteenkap is bovendien een opvallende verfraaiing van uw huis. Bij Siersmederij Oldeberkoop heeft u de keuze uit

een groot aantal modellen schoorsteenkappen, in veel gevallen bekroond door een exclusieve windwijzer.

20 2 06 375

Uw eigen idee is welkom

Wilt u uw eigen wens door een vakman laten verwerken in een schoorsteenkap? Samen met u bekijken we welk materiaal is voor uw kap, roestvrij staal (RVS) of koper. Altijd krijgt u de garantie van een bijzonder lange levensduur.

windwijzers_ook_eigen_ontwerpen_bij_siersmederij_oldeberkoop.jpg

Windwijzers

Ook bij het model windwijzer wordt u keuze alleen beperkt door uw eigen fantasie. Populair is vooral de windwijzer die iets uitbeeldt over werkzaamheden, hobby of herkomst. In ons fotoboek vindt u meer voorbeelden.